<

p style=”text-align: center;”>Hej på er!
Ikväll fick vi goa gäster till oss och då bjöd jag på denna sjukt goda, måste jag faktiskt säga, kola krämiga kaka.

<

p style=”text-align: center;”>Den är jättegod i smaken och den är riktigt sådär som kolasås fast en kolakräm blandat med valnötterna. Otroligt gott.
Jag vispade upp grädde och när grädden var färdigvispad la jag in några klickar vaniljglass och vispade lite till, sååå gott!
De tipset har jag att tacka min kära Susanne för, det är så otroligt gott och god blandning!

Här kommer receptet:

Ingredienser

Ugn: 175 grader

Tid: 35-40 min i ugnen

Pajdeg

125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk kallt vatten

Fyllning

125 gram smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g valnötter

Du gör såhär

<

p style=”text-align: left;”>1. Sätt ugnen på 175 grader.
Häll i mjöl i en bunke och skär smöret i kuber o lägg i bunken.
Häll sen ner vatten och salt.
Arbeta ihop till en deg och sen tryck ut det i din springform.
Grädda den i 10 min i ugnen.

2. Lägg i smör i en kastrull tillsammans med sirap, socker, mjöl och salt.
Rör om med en visp och låt det sjuda vilket innebär att det bara ska bubbla på svag värme , alltså inte koka.
När de sjudit ett par minuter ska du ta av kastrullen och hälla i resterande, ägg, vaniljsocker och valnötterna. Blanda och häll i pajformen.

3. Ställ in kakan i ugnen i 175 grader i 35-40 min.
Ta ut den och låt den bli helt kall innan den ska serveras.

 

Lycka till!

Tips: Medans jag vispade grädden till kakan så klickade jag i några klickar vaniljglass, det belv så så gott. Ett gott tips till er som vill ha någonting extra till pajen!