Kategori

Tips & Trix

Här hittar du massa Tips och Trix på bra baktekniker som underlättar bakningen och gör den bättre. Detta har hjälpt mig väldigt mycket!

Tips & Trix

Separera äggulan enkelt

Om man ska separera äggulan från äggvitan och tycker att det är svårt att göra det mellan skalen kan man hälla upp ägget i handen med lite separerade fingrar. Äggulan (om den är hel från början) stannar då kvar i handen (fortfarande hel) medan äggvitan åker mellan fingrarna ner i en skål man gärna har under.

Läs vidare
Tips & Trix

Tänk på platsen i ugnen

Olika plats i ugnen ger olika effekt. Om man har sitt bakverk högt upp i ugnen blir det varmt på ovansidan och det får då mer färg. Om man har det i mitten av ugnen är värmen ganska jämnt fördelad. I nedre delen av ugnen blir bottnen av exempelvis kakan varmare och den blir då färdigare inuti men får inte…

Läs vidare
Tips & Trix

Om det inte går som du har tänkt!

Här finns saker du kan göra om du inte lyckas första gången. Felsökning Symptom Anledning Kakdegen bara smular sig. Du har tagit för mycket mjöl. Tillsätt smör, olja eller vatten. Kakorna flyter inte ut i ugnen. Du har tagit för mycket mjöl. Kakorna flyter ut för mycket i ugnen. Du har tagit för lite mjöl eller haft för varm ugn….

Läs vidare
Stäng