Mina föräldrar har kommit på besök idag. Så jag slog ihop en liten kladdkaka av resterande rester jag hade kvar till Dammsugartårtan. 

Det blev en Swirlkladdkaka. 

  • 100 g smält smör 
  • 2 ägg 
  • 2 dl socker 
  • 1 1/2 dl mjöl 
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt 
  • 1/2 dl kakao 
  • 100-200 g mörk blockchoklad 55% 
  • Lite vit choklad 
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och vänd ner äggen och sockret i en skål. Rör om och häll i mjölet, smöret, sockret , kakaon och saltet. Blanda! 
  2. Smörj en springform och häll över smeten. In i ugnen 17 min. 
  3. När kakan är klar häller du över den smälta blockchokladen och om du vill göra swirl, smält lite vit choklad och lägg som runda klickar, och dra med en tandpetare i chokladen så blir det mönster du drar i. Coolt😃 

 

   

  

  
Ha en underbar fredag! ❤️