Helloo

Här kommer jag med en underbar god cheesecake, kall och saltig men ändå söt i smaken.

Min favoritkaka är en god färsk Snickerskaka, men hur gott vore det inte att göra den kakan som en cheesecake istället?

MMUUMS!!

Det blev så otroligt gott att blanda ihop det till en Snickerscheesecake, och det var inte alls så svårt.
Jag gjorde en snickerskaksbotten fast med jordnötter, men man kan även använda jordnötssmör till bottnen om man känner för det, det blir lika gott hur man än vrider och vänder på det..

Här kommer receptet och jag är säker på att ni kommer älska denna kakan! 😀

Snickerscheesecake

Ingredienser

Botten nr 1

10 dl cornflakes
1 burk Skippers Jordnötssmör (Ljusblå)
1 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap

Botten nr 2

1/2 burk karamelliserad mjölk
 250 g påse Jordnötter (spara 1-2 dl)

Du väljer själv vilken botten du vill göra.
Båda är lika goda!

Fyllning

300 g Cream Cheese (typ Philadelphia)
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
200 g Marabou Mjölkchoklad

Garnering nr 1

1/2 burk karamelliserad mjölk
3 msk vispgrädde
1 dl jordnötter

Garnering nr 2

200 g Marabou Mjölkchoklad
Jordnötter

Du gör såhär

Här kommer dubbla beskrivningar av Botten 1 och Botten 2, även för garneringen.

Botten 1:
Du krossar för hand 10 dl cornflakes i en bunke.
Sen tar du en kastrull och värmer upp jordnötssmöret, sirap och sockret tillsammans.
Det få ej koka men låt det värmas upp under omrörning till en slät smet, sen är det klart.
Sen häller du i jordnötssmeten i cornflakesen och rör om till en jämn smet
Tryck ut smeten i en springform med avtagbar kant (men kanten låter du sitta på tills kakan ska serveras).

Botten 2:
1. Du blandar ihop en halv burk karamelliserad mjölk tillsammans med nästan hela påsen jordnötter ( spara 1-2 dl till toppingen ).
När du blandat ihop de trycker du ut den smeten i en springform med avtagbar kant (men kanten låter du sitta på tills kakan ska serveras).

2. Nu ska du göra fyllningen.
Det funkar bäst om du tar 3 olika bunkar/skålar för du ska sära på äggen.
Dela upp äggvitorna och äggulorna för sig i 2 olika skålar/bunkar.
I skålen med äggulorna blandar du i cream cheesen, socker och vaniljsocker och blanda till en slät smet.
Ta en annan skål/bunke som du ska vispa grädden i, och tillsätt äggvitorna.
Vispa grädden till ett fluff eller att det bildas toppar.
(Viktigt är att vispen ska va helt torr och ren, annars blir det svårt att få till dessa toppar/fluff av grädden).
Målet är att du ska kunna hålla skålen upp och ner , då är gräddsmeten färdig.

3. Nu häller du ner fluffet i cream cheese smeten och vänd runt smeten försiktigt med en slev.
Riv mjölkchokladen och blanda ner det försiktigt i smeten.

4. Sen häller du i smeten över jordnötsbotten. Ställ in kakan i frysen i minst 5 timmar. När du ska servera kakan så ta fram den 20 min innan så den hinner tinas upp lite.

Spara resten av kolakrämen (karamelliserade mjölken) till garneringen sen när kakan ska serveras.
Om du ska ha smält mjölkchoklad till garneringen gör du det också när du ska servera kakan.

Garnering 1: Blanda i 3 msk vispgrädde i kolakrämen. Bred ut kolakrämen över din cheesecake och toppa med lite jordnötter.

Garnering 2: Smält 200 g Marabou Mjölkchoklad och bred på kakan.

TÄNK PÅ! Jordnötterna måste på direkt efter du brett ut smälta chokladen, annars hinner det stelna.

 

Chokladig, kola, sött och salt. Så underbart god kaka!

 Tips: Denna cheesecaken kan du även göra med Twix, Maltesers choklad, After Eight eller Dumle.