Hej på er!

Om ni inte redan vet så vet ni nu att jag har en favoritkaka och det är snickerskaka.
Men jag har länge velat göra en snickerskaka fast i brownie variant, eftersom snickerskaka är med choklad så måste de ju bara fungera att göra en snickerskaka i brownie och det gjorde det…

Jag kan tala om att det blev inte jättegott utan det blev så gott så man vill gråta! 😭😍
Jag tror jag har smakat de absolut godaste brownie hittills med snickers!
SÅÅÅ GODA!!!

Detta är en brownie med fudgebotten, fyllningen är jordnötsfudge med chokladtopping och toppat med havssalt så man får den där goda salta känslan av snickers istället för jordnötter!

Min favoritkaka är Snickerskaka som sagt men denna brownien tar faktiskt 2a platsen i mina favoriter, och denna kakan är verkligen som brownie ska va, helt helt perfekt både i smak och konsistens!

Otroligt god och speciellt när den är precis från frysen.. MUMS!!

Se till att baka dessa nästa gång ni är sugen på något riktigt chokladigt..den är lika mäktig som Oreo Mud Cake fast smaken är inte densamma!

Här kommer receptet och jag lovar att ni kommer att älska dom 😀
Vänta inte!!

Snickersbrownie

Nattas Snickers Brownie

IMG_0248

Nattas Snickers Brownie

Ingredienser

Browniebotten

125 g smör
2,5 dl socker
1 dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl mjöl

Fyllning

 2,5 dl jordnötssmör
50 g mjukt smör
3-5 dl florsocker (3 dl räckte för mig)

Topping

1,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad 70 %
 Havssalt

Du gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Häll i socker, salt, kakao, vaniljsocker och ägg i kastrullen.
Blanda till det blir en slät smet.
Sist av allt häller du i mjölet i smeten och rör om tills de är blandat.

2. Ta fram en rektangulär form, 18 x 25 cm eller en rund springform går också bra. Klä formen med bakplåtspapper eller smöra och bröa formen (om du inte har bakplåtspapper hemma).
Häll smeten i formen och bred ut smeten med en slev.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt kakan svalna i formen.

3. Vispa ihop jordnötssmöret och smöret, och tillsätt florsocker till önskad konsistens. För mig räckte de med 3 dl florsocker så blev den lagom bredbar.
När browniekakan svalnat i formen breder du på jordnötskrämen på kakan. Det ska vara ett tunt fint lager.

4. Hacka den mörka chokladen fint.
Koka upp grädden och häll sedan i den hackade chokladen och blanda runt tills all choklad bildar en fin slät smet.

Låt den svalna lite och sen breder du på chokladsmeten på kakan (alltså över jordnötskrämen) och låt den stå i kylen minst 1 timme eller i frysen 30 min – 1 timme.

Ta fram kakan i rumstemperatur innan servering (men jag gillar att äta den ganska kall för då är fudgen så god i kakan).

 

Lycka till!

  • Tips: Strö på lite havssalt för extra god smak!