Halloo!

Idag är det ju semlans dag som säkert alla vet och inte lyckats missa eftersom alla lägger ut bilder på semlor och det står semledagen överallt.

Vem älskar inte semla?

Jag har testat denna med marsipan, nutella och wrap. Men den bästa är ändå klassisk vanlig semla tycker jag med mandelmassa i kardemummabulle

 De du behöver är:

1 påse färdiga semlebullar, “Släta Bullar”

1 mandelmassapåse Odénses

(Vill du göra egen mandelmassakräm så köper du 200 g mandelmassa + 2-3 msk mjölk/vispgrädde och blanda ut till en jämn smet).

3 dl vispgrädde

1. Klipp ut tunna trekanter i bullens ovansida, hålet som blir gröper du ur lite deg så det får plats mandelmassa och grädde.

2. Klicka i mandelmassakrämen i dina semlor. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut grädden på dina semlor.

3. Servera! Har du inget florsocker hemma så går det lika bra med vaniljsocker. (Jag tog vaniljsocker på mina, blir god smak också).

Semla

Semla

Semla

Semla