Hej soliga lördag!

Har varit ute i den härliga regnblåsten idag, är helt genomfrusen! Burr!
Vi ska träffas en massa vänner ikväll så jag skulle ta med något sött, så det va tur jag fick komma hem snabbt och fortsätta göra klart min kaka jag redan påbörjade igår kväll.
Nu är den äntligen klar & det blev fantastiskt goda krämiga sega
SNICKERSRUTOR MED TRYFFELCHOKLAD!

Jag älskar snickers! Allt som innehåller snickers, snickersglass, snickerskaka, snickerscheesecake, snickersbrownie, snickerschoklad.. det är så gott!!
Jag tänkte att jag måste testa göra en stor kaka av en seg chokladbotten, lite som kladdkaka/brownie, och så klickade jag i lite karamelliserad mjölk (kolakräm) och såna centerchoklad.
Till topping gjorde jag en tryffelkräm och för att det ska bli äkta snickerskänsla så får man ju inte glömma jordnötterna.. HEAVEN!

MEN(!), såklart tabbade det sig idag när jag skulle göra till så många, det tabbade sig inte med smaken men själva kakan gick inte att skära så att man kunde hålla den med händerna.. det var min tanke.
Jag hade den 2 timmar i min frys hemma innan jag gick hemifrån plus att den stod i kylen hela dagen innan jag ställde in den i frysen, så den var bra i konsistensen när jag gick hemifrån, men sen när vi väl kom dit så fick dom inte in kakan i sin fryyys.. så det var så synd..
Så när jag skulle skära upp bitar så föll den bara ihop och man fick skrapa kakan upp från pappret och när man åt så fick man skrapa på tallriken.. plus att därför fick jag inte till några snygga bilder(!!) heller, utan bara en bild på resultatet😔
Jaja, jag kanske överdriver men jag nådde inte mitt mål med den iaf så det var synd -fniss & suck-
Men smakerna var det absolut inget fel på utan den var sååååå god!!
Smakerna var så goda tillsammans och riktigt söt & god – som en riktig snickers.

Här kommer mitt recept på mina

Sega Snickersrutor med Tryffelchoklad

Ingredienser

(Jag gjorde en stor form som ska räcka till 20 pers ca, så ska du göra till mindre personer, en vanlig 12 bitars i springform så halverar du receptet bara. Detta är en dubbel sats.)

300 g smält smör

8 ägg

8 dl socker

2 tsk vaniljsocker

10 msk kakao

4 dl vetemjöl

2 burkar Dulche de leche

2 rullar Centerchoklad

Tryffelchokladen

1 dl vispgrädde

400 g mjölkchoklad

2 dl jordnötter

Snickerskaka

Snickers

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält ditt smör och låt det svalna nån minut.
Rör om ägg och sockret i en skål (tänk på att inte vispa ihop det för då kommer det för mycket luft i smeten och då kan kakan lätt bli torr i ugnen sen).

2. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner det tillsammans med ägget och sockret. Häll i det smälta smöret sist i smeten. Blanda med en slev tills allt är en jämn smet.

3. Använd en rektangulär form (jag använde en 40 längd x 32 bredd) men du kan använda dig av en springform också om du ska göra en 12 bitars vanlig kaka eller en mindre rektangulär form. Jag använde bakplåtspapper istället för smör och ströbröd/mjöl. (använder jag mig av springform använder jag alltid smör och mjöl).

4. Häll ut smeten i formen och klicka ut jämnt lager av karamelliserad mjölk över kakan. In i ugnen i 20-25 min.
Den ska vara lös i mitten när du tar ut kakan, den blir fast efter 3-4 timmar i kylen.

Snickerskaka

Snickersrutor

5. När kladdkakan är klar och varm så trycker du ner dina centerchoklad i kakan, ett jämnt lager över hela kakan.
Låt stå kallt.

Snickerskaka

Snickersrutor

6. Värm upp grädden i en kastrull och blanda ner chokladen. Rör om till en jämn glansig smet. Ta bort kastrullen från värmen, blanda ner jordnötterna och häll sedan smeten över den KALLA kakan.
Låt stå kallt, gärna i frysen 2-3 timmar innan servering!

Snickerskaka

Tryffelchoklad

Sega Snickersrutor med Tryffelchoklad

Sega Snickersrutor med Tryffelchoklad

 

💗