Godmorgon!

Vaknade till ett smattrande regn mot fönstret imorse, och ett humör som bara vill sova och krypa under täcket, men de va bara att ta sig i kragen och gå upp ur sängen för dagen väntar.

Jag har precis kommit hem ifrån en mysig lunch med Matenia, trots min stirriga kinkiga lilla son som hängde med. Han har 2 nya tänder på g så det är ingen lugn o ro kan jag säga, snarare gnäll blandat med lite skratt.
Det är inte en lätt tid med tänderna tycker jag, jag tycker det har vart bland de tuffaste perioderna med barn eftersom ingenting hjälper
(oftast iallafall), och de är när som helst under dygnet också så det är verkligen en tålamodsprövande tid.
Men man ju får ju så mycket tillbaka i glädje av barn så det gör ju absolut ingenting, det är mer en själv som måste arbeta på tålamodet och det brister ibland kan jag säga  🙁  😳

Nåväl, igår bakade faktiskt min man ett par jättegoda jordnötsrutor doppat i choklad.
Blev förvånad han ställde sig i köket o bakade, haha.. det är inte varje dag!
Dom blev jättegoda!

Tänkte dela med mig av receptet här

Robins Chokladdoppade Jordnötsrutor

Robins Chokladdoppade Jordnötsrutor

Robins Chokladdoppade Jordnötsrutor

Robins Chokladdoppade Jordnötsrutor

 

Ingrediens

Du behöver

 300 g jordnötter
 Halva burken Skippys Jordnötssmör
 1 halv burk Karamelliserad Mjölk
 Jordnötter
 300 g Marabou Mjölkchoklad
 30 g Kokosfett

Du gör såhär

1. Ta fram en matbredare. Krossa nästan hela påsen (i en matbredare) med jordnötter (spara lite till garnering).
Krossa jordnötterna så att det blir en smet.
Häll i Jordnötssmöret (Frivilligt om du vill ha det)
Ta fram bakplåtspapper och lägg det i en form. Tryck ut jordnötssmeten i formen.

2. Öppna burken med karamelliserad mjölk och halva burken räcker till ett lager på kakan.

3. Strö över jordnötter över kolakrämen.
In med kakan i frysen i ca 1 – 2 timmar.

4. Smält mjölkchokladen tillsammans med Kokosfettet och rör om. Kokosfettet gör så att det blir lättare att bita chokladen. Ta ut kakan ur frysen och skär upp den i fina fyrkanter.
Doppa jordnötsrutorna med en gaffel i chokladen och lägg de på ett galler. Ställ kakorna i kylen/balkongen(om det är kallt ute) eller i frysen igen tills de stelnat.

Servera! Gärna med en kopp kaffe!