Hej!

Helgen kommer lika snabbt som den försvinner tycker jag.
Denna veckan har jag i stort sett nästan varje dag tills idag förberett en förlovningstårta men olika steg.
Jag har tyvärr inte fotat varje steg men några så ni får se lite av allt.

Jag själv är inte en tårtmänniska och har aldrig varit så förtjust i tårtor, jag gillar mer chokladiga browniekakor och bakelser haha, men denna tårtan blev faktiskt jättegod. Bottnen blev sjukt bra gräddad, hög stabil och god. Är JÄTTENÖJD med denna tårtbottnen från hur de gick sist jag gjorde 2 tårtor (alla bottnar lyckades bli så kassa) som jag grät mig igenom. Denna gången föll ingen tår bara när jag åt för den blev god!

Detta är en Red Velvet tårta och som överdrag har jag sockerpasta med vispad gräddig smörkräm undertill.
Jag har hört så mycket gott om denna tårta och att den ska vara så fantastiskt god..
Jag måste säga att detta stämde.
Jag tycker alltid tårtor blir/är så torra och för mycket grädde, men denna var sjukt sjukt god. Detta är en krämig saftig tårta med röd härlig färg – precis som kärleken ;).. Vilket passade för det var ju en förlovningstårta 🙂

Red Velvet med Cream Cheese Frosting

 

Red Velvet

Red Velvet

Red Velvet

Red Velvet

Red Velvet

Red Velvet

Red Velvet

Red Velvet

 

Red Velvet

Red Velvet

Red Velvet

Här kommer receptet på tårtan 🙂

 

Ingredienser

Du behöver till Tårtbotten 1 (26 cm i diameter) ca 16 bitar

 7 st ägg
 4 dl socker
 2 dl vetemjöl
 2 dl potatismjöl
 3 1/2 tsk bakpulver
 3 tsk vaniljsocker
 1 1/5 msk kakao
 Christmas Red Karamellfärg 10 ml (Panduro eller Wiltons Red Red)

 Du behöver till Tårtbotten 2 (20 cm i diameter) ca 8 bitar

 4 st ägg
 2 dl socker
 1 dl vetemjöl
 1 dl potatismjöl
 2 tsk bakpulver
 2 tsk vaniljsocker
 1 1/5 msk kakao
 Christmas Red Karamellfärg 10 ml (Panduro eller Wiltons Red Red)

Fyllning till tårta 1 & 2

(Denna fyllning räcker till en tårtbotten)

 300 g Philadelphiaost
 3 dl vispgrädde
 1 krm bakpulver
 3 dl florsocker
 1/5 tsk vaniljsocker (äkta vaniljsocker är viktigt)

Smörkräm

 150 g smör
 3 dl florsocker
 1/5 dl hett vatten
 1 msk vaniljsocker

Garnering

 7-800 g sockerpasta (för 1 tårta)
 Silverpärlor

Du gör såhär

1. Dag 1.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker poröst vilket betyder att det ska vispas tills det är en riktigt vit fluffig smet, ca 10 min.
Häll i mjöl, potatismjöl, bakpulver,vaniljsocker och den röda karamellfärgen i äggsmeten. Blanda ihop till en slät smet.

Använd en springform på 26 cm i diameter.
( ETT TIPS: Om du vill ha en hög kant på tårtan så ska du fästa bakpapper runtom formen med smör. Då får du en hög fin tårtbotten när den är klar. )
Blanda ihop kakao, vaniljsocker och lite resterande av karamellfärgen och blanda väl. Häll i smeten, rör om och häll i formen.
In i ugnen i 35-40 minuter.

Ställ sen de färdiga tårtbottnarna kallt eller i frysen ett dygn.
(Receptet är desamma för tårtbotten nr 2 bara att du behöver använda en springform på 20 cm i diameter eftersom det är en våningstårta.)

2. Dag 2.
Skär bottnarna i 3 delar.
Gör i ordning fyllningen och lägg fyllningen mellan de olika bottnarna du skurit.
Plasta in tårtbottnarna i plastfolie och förvara kallt 1 dygn.

3. Dag 3.
Nu börjar jobbet men såklart det roligaste är nu! 🙂
Börja göra smörkrämen och låt den vispas ca 10 min, så kommer den att bli riktigt gräddig och fluffigt god.
När du vispat den färdigt så tar du fram dina fina tårtbottnar och börjar bre ut smörkrämen på tårtorna, ovanpå och runtom.

När du är klar så ställer du dom åt sidan för att kunna börja kavla ut sockerpastan.
Använd lite florsocker för att knåda upp sockerpastan och när du kavlar, lägg lite florsocker där du ska kavla så fastnar de inte lika lätt i bordet/arbetsbänken (du kan även använda dig av plastfolie men lite svårt till större sockerpasta).
När du kavlat den färdigt så lägger du den över tårtan (lättast är om du har en kavel/non stick kavel som du kan rulla upp sockerpastan/marsipanen på så blir det lättare att lägga över den på tårtan än händerna).
När du ska forma in sugarpasten/marsipanen så va lätt med handen och forma in sugarpasten nedertill och skär av överflödig massa.

4. Nu kan du börja dekorera din fina tårta.
Jag stack ut blommor och satte de på tårtan i rött och vitt. Men du kan göra precis i din fantasi 🙂

LYCKA TILL!