Hej!

Igår gjorde jag min första Pulled Pork. Det var inte alls svårt för den fixar sig själv i ugnen 😄 Passar bra som middag om man antingen har en arbetsdag, gäster, annat planerat under dagen eller om man har barn hemma o sköta (like me :p ) , så är det skönt att kunna ha middag i ugnen som sköter sig själv och slippa passa maten vid spisen. Den är klar efter ca 8 timmar i ugnen med endast 10-15 min förberedelse – Superskönt ju😄  

Här kommer receptet på min Pulled Pork.

Ingredienser

(Detta receptet räcker till 6-8 personer och vill man göra mindre mat, till 2-4 personer räcker 1 kg kött och skala ner hälften av ingredienserna jag skrivit.)

2 kg fläskkarré

2 st gula lökar

2 msk salt

2 msk svartpeppar

1 flaska Sweet Baby Rays bbqsås

(jag köpte en extra flaska bbqsås att ha vid sidan om, om man nu skulle vilja toppa med  extra bbqsås när man äter)

1. Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet med papper så fukt/vatten försvinner. Lägg köttbitarna i formen (gärna en järngryta om du har en, men mina två köttbitar fick inte plats i min järngryta så därför använder jag mig av en vanlig ugnsform men täckte köttet med ugnsfolie istället som “lock” så ångorna stannar kvar när den “gräddas”).

2. Hacka löken. Blanda ihop salt o peppar i en skål, och gnid in köttbitarna helt och hållet med kryddan. Sen lägger du på den hackade löken på köttbitarna och på med 1 flaska bbq sås över köttbitarna.

Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled Pork

3. Ställ in grytan/formen längst ner i ugnen i 8 timmar, så köttet blir riktigt mört o bara faller isär när du särar på köttet sen. Du kan använda samma bbqsås till maten sen (därav den extra flaskan bbqsås jag köpte) om du vill ha som en sås till, men de blir väldigt mycket sås från grytan som egentligen räcker, en smaksak 😊

Pulled Pork med Mangosallad

Pulled Pork med mangosallad

Pulled Pork med Mangosallad

Pulled Pork med Mangosallad

Vill du ha receptet på min Mangosallad så hittar du den här http://nattasbakblogg.se/mangosallad/

Smaklig måltid! 😃