Hej på er!

Nu ska ni få recept på världens godaste och superenkla pizzabullar (enligt mig) med hemmagjord deg dessutom och en god fyllning som man kan variera i mängder om man vill de.

Dom är goda som fredagsmysmat, plockmat, utflykter, mellis, man kan äta dom varma som kalla, ja ni förstår.. Man kan ha dom till mycket. 

Jag valde att använda mig av rökt strimlad skinka & riven ost i hälften av bullarna, och sen hade jag samma fyllning + ananasbitar i andra hälften av bullarna.

Som topping använde jag Santa Marias Pizzasås Vitlök – Supergott! Nog om de – nu kommer receptet.

Pizzabullar

Ingredienser (ca 24 st) 

25 g jäst

3 dl vatten (fingervarmt)

1 tsk salt

2 msk rapsolja

9-10 vetemjöl

Tomatsås: 

1 1/2 dl krossade tomater

1/2 dl tomatpuré

1 msk oregano

Fyllning: 

200 g rökt strimlad skinka (tex Tulips)

300 g riven ost

1 burk krossad ananas

Oreganokrydda

(Jag toppade även dom när de var färdiggräddade med oregano)

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl (lite i taget). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under duk i 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1/2 – 1 cm tjock.

3. Tomatsåsen : Blanda ihop krossade tomater, tomatpurén och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan (som när man bakar bullar).

6. Skär rullarna i skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt dom jäsa i ytterligare 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna i 8-10 min. Låt de svalna lite på galler under bakduk.

Ät tillsammans med en god grönsallad!