Godmorgon på er  🙂

Hoppas att ni har haft en bra morgon.

Solen är framme idag och jag har redan hunnit vara ute med min lilla son i det fina vädret och iskylan bara biter i huden, så härligt!

Här kommer ett gott recept på en jättegod fräsch cheesecake med smak av passionsfrukt och lime. Ja, det är lika gott som det låter!

Ingrediens

Botten

12 digestivekex
50 g smör

Fyllning

400 g Lätt Philadelphia
2 dl Lätt crème fraiche
2 st Lime, rivet skal och saft
1,5 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
4 st gelatinblad

Garnering

2 st passsionsfrukter
1 blad gelatin
2 msk strösocker
4 msk vatten

Du gör såhär

1. Krossa kexen fint i en mixer.
Smält smöret och blanda det med kaksmulorna.
Tryck ut smulorna i botten på en rund form/springform.
Ställ i kylen.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Dela äggen.
Blanda äggulor, crème fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet

3. Värm limesaften i en kastrull.
Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften.
Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
Häll blandningen i formen och släta till ytan.
Ställ i kylen minst 1 timme.

4. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp socker och vatten i en kastrull.
Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen.
Halvera och skrapa ur passionsfrukterna.
Blanda ner passionfrukts-inkråmet i kastrullen och låt svalna.
Häll sen gelén över tårtan och ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.

Passionsfrukt cheesecake

Passionsfrukt Cheesecake

Passionsfrukt Cheesecake

Passionsfrukt Cheesecake

5. Lossa kakan från formen och servera som dessert

Tips: Du kan byta ut lime mot citron istället om du vill.