Godmorgon!

Här kommer ett fantastiskt gott recept på en riktig chokladbomb – Oreo Mud Cake. Den har allt som en chokladkaka kan innehålla.. brownie, marschmallows, chokladsås, oreokakor, fudgefyllning.. u name it! Aaah den är så fantastisk i smakerna och såååå god!!!

Det går inte att beskriva den mer än så för att den måste du smaka för att förstå.

Så här kommer receptet

Oreo Mud Cake

Ingredienser

150 g smält smör

3 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 paket Oreokakor

Fyllning

300 g vit choklad

100 g mörk choklad
(jag brukar använda 70% Marabou)

100 g smör

1 dl grädde

Topping

1 paket Oreokakor Mini

1 påse marshmallows mini

Ohoy chokladsås

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull (du ska använda den hela tiden sen för att röra ihop bottensmeten) och låt det svalna lite.
Blanda i resterande ingredienser och avsluta med ett ägg i taget och sist vänd ner mjölet i smeten

2. Dela oreokakorna grovt och häll i smeten. Blanda försiktigt.
Häll ner smeten i en bröad springform och in i ugnen i 15 min, ta sedan ut kakan och låt den svalna lite.

3. Finhacka den vita och mörka chokladen. Häll i chokladen i en kastrull och blanda i grädden.
Klicka i smöret i bitvis och rör om till en jämn smet, låt det svalna lite.
Blir inte smeten tjock? Låt det koka upp lite så tjocknar det ganska snabbt men låt det inte koka upp för länge.

4. Lägg hälften av minimarschmallowsen på den färdiggräddade kakan, och häll sedan fudgesmeten över marschmallowsen, och sist men inte minst lägg resten av marschmallowsen på fudgesmeten, tryck i oreokakorna & ringla över chokladsås.
Sen in i kylen minst 2 timmar för den ska va riktigt kall o god när den ska serveras. Å det bästa – kakan blir godare för varje dag!

Oreo Mud Cake

Oreo Mud Cake

Oreo Mud Cake

Oreo Mud Cake