Nu är de sommar! Idag har det varit superfint väder och solen har varit så varm och skön idag 😍☀️

Ikväll har jag bakat ihop en jättesomrig Halloncheesecake med oreobotten. Detta receptet är lånat från http://www.jennysmatblogg.nu/2015/06/17/halloncheesecake-pa-browniebotten/

Den har stått i frysen ett bra tag så det ska bli så gott att smaka 😀 Tackar Jennys Matblogg för detta supersmaskiga recept👌🏻👌🏻

  • 1 1/2 paket Oreo
  • 5 msk smör
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • Frysta hallon 250-300 g
  1. Mosa oreokakorna i en mixer så de blir en smulig deg. Smält smöret och blanda ihop med oreokakorna. Tryck ut kaksmeten i en form.
  2. Dela upp äggen i två olika skålar. Äggvita i den ena och äggulorna i den andra skålen. Vispa äggvitan tills det blir ett skum och bildar toppar , du ska kunna vända uppåner på skålen så det inte rinner ut.
  3. Vispa ihop äggulorna med sockret, vaniljsockret och philadelphian.
  4. Vispa vispgrädden tills det bildar toppar. Häll i de frysta hallonen i grädden och vispa eller mosa ut hallonen försiktigt i grädden.
  5. Nu kan du hälla över äggulekrämen i grädden och blanda ihop allt.
  6. Sist av allt häller du i den vispade äggvitan i smeten. Blanda ihop allt till en slät kräm och häll över Oreosmeten.
  7. In i frysen 4 timmar.

Bon apetit! 🍰