Idag bakade jag några Cake Pops med Oreo.

Här kommer receptet:

Ingrediens:

Kaksmet

1 Oreopaket
150 g Philadelphia ost
20 st klubbpinnar
1 oasis

Topping

400 g mjölkchoklad
Strössel

Du gör såhär:

Mixa ett oreopaket i en mixer så de blir små kaksmulor.
Blanda sedan i philadelphiaosten men där får man gå lite på känn.
Smeten får inte bli för mjuk och inte för hård.
Så det är som chokladbollskänsla, blir det för mjukt går det inte att rulla.

När du har rullat dina oreobollar så sätter du in dom i frysen 30 min – 1 timme beroende på hur snabb din frys är. Dom ska vara hårda när dom är klara så man kan sticka in pinnarna utan att de går sönder.

Smält chokladen i vattenbad eller mikro , vattenbad blir oftast bäst.
Ta av bunken ut kastrullen innan du tar av kastrullen från plattan för jag lyckas alltid få min bunke att fastna i kastrullen, så slipper du de problemet till senare.

Sen tar du ut dina oreobollar ur frysen och tar fram dina lollipop pinnar.
Stick in pinnarna i dina oreobollar och doppa de i choklad. Daska av överflödig choklad , annars rinner de bara nerför pinnarna när du ställer de upp i din oasis.

Om du vill ha strössel på dina Cake Pops så måste du dekorera de direkt efter du doppat dom i choklad för de stelnar snabbt.
Så det gäller att strössla direkt och inte vänta med det.

Tips:

Klä din oasis i något papper så blir det lite roligare för ögat!