Hej!

Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha.

Detta är en sjukt söt kladdig brownie, för söt nästan för min del men det finns ju de som älskar såna brownies som tex Robin :p

Den är toppad med karamell och chokladsås ovanpå, pekannötter och marschmallows. Det går att i princip ha vad man vill på.

Här kommer receptet  🙂

New York Brownie

 

Ingrediens

Botten

240 g Mörk choklad 70%
220 g Osaltat smör
180 g Farinsocker
4 g Salt
220 g Florsocker
4 Ägg
250 g Vetemjöl

Fyllning

100 g osaltat smör
110 g florsocker
15 g vaniljsocker
30 g mjölkpulver

Garnering

Ohoj Kolasås
Ohoj Chokladsås
Marschmallows
Pekannötter

Du gör såhär

1. Sätt ugnen på 220 grader.

Smält chokladen i vattenbad. Dela smöret i bitar , blanda och smält ner i chokladen.
Blanda i resterande ingredienser i chokladen till en slät smet.
Stryk ut 1 cm tjockt lager av smeten i en ugnssäker form.

In i ugnen ca 5 min.
Låt brownien vara lite kladdig när du tar ut en ur ugnen för sen stelnar den i kylen.

2. Låt brownien svalna av och ställ den sen i kylen ca 1 timma.
Dela sen brownien i två jämna delar, en till botten och en till topping.

3.Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en smet och stryk på den på browniebotten.
Lägg sen brownietoppen ovanpå.
Dekorera med pekannötter, marschmallows, karamell och chokladsås.

4. In i kylen så den blir härligt kall.

Servera!

 

Tips: Du behöver inte ha all topping utan du kan ta bort karamell om du tycker de blir för sött, smaksak!