Jag älskar verkligen cheesecakes, speciellt dessa som är med bär och god krispig botten.
Det hade varit en underbar dröm att få uppleva Cheesecake Factory i USA.
Får drömma mig vidare dit och se om drömmen blir sann en vacker dag..

Den här kakan kan nog totalvända alla dom som inte älskar bär i bakelser och kakor, för denna cheesecaken är så så god.
Den är mycket fräsch, saftig och god i smaken. Den är otroligt god, finner inga ord.
Det är bara att börja baka den så ser ni.

Denna kakan går även att göra gluten och laktosfri.
När jag bakade denna kakan så gjorde jag den glutenfri för det var till mina gäster.
Men det fungerar absolut lika bra med gluten.

 

Ingredienser

Botten

300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecakesmet

600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl frysta blåbär

Du gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen inen mixer och blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en springform.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.

Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
Häll i strösocker, maizena och vaniljsocker och blanda ihop.
Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda sen ner chokladen i smeten.

Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 minuter.
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter

Låt kakan stå i kylen 6-8 timmar eller över natten så blir den ännu godare och saftar till sig ordentligt.

Innan servering kan du toppa kakan med färska bär som jag valde att göra och det blev extra blåbär, hallon & björnbär.
Extra festligt blev det med riven vit choklad på toppen.

Tips:  Servera cheesecaken med en klick vispad grädde så blir det ännu godare!