Gokväll på er!
Jag hoppas att ni har haft en mysig dag i snö(o)vädret eller har ni bara varit hemma och myst med film som jag?
Jag har min svärmor hemma hos mig(eller oss) hela denna veckan så ikväll tog hon hit några vänner, så jag passade på att slänga ihop några muffins, men inte vilka som helst..

Jag var sugen på kladdkaka men tänkte att jag hade några söta muffinsformar kvar jag ville bli av med, så varför inte göra muffins av den smeten istället, och ännu bättre, att fylla dom med kolakräm!

Det är mina alldeles egna Kladdkaksmuffins med kolagömma!

Mmh så gott så gott..

Receptet hittar ni här nedanför och även en liten bildström av hur jag fyllde muffinsen  😀

Ingredienser

Muffins smet

150 g smält smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl

Fyllning

1 burk karamelliserad mjölk

Garnering

 Florsocker

Du gör såhär

1.Sätt på ugnen, 175 grader.
Börja med att smälta smöret, låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker.

2. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Kom ihåg här att inte vispa ihop de, utan RÖR eller VÄND in de i smeten, för annars blir muffinsen torra eftersom det kommer in luft i smeten om man vispar in det.

3. Förbered en plåt med muffinsformar eller ta fram din muffinsplåt.
Nu ska du klicka i hälften av smeten i formarna, för sen ska du ha kolakrämen emellan chokladlagren.
Du varvar kladdkaksmeten med kolakrämen och sen kladdkaksmet över.

4. Ställ in muffinsplåten i ugnen i ca 20 min.

5. Låt kladdkaksmuffinsarna svalna innan du äter dom och toppa dom med lite florsocker.

 

Lycka till!

Tips: Du kan garnera dina muffins med smält choklad eller ringla över kolasås om du vill ha något extra.