Hej!

Här kommer ett fantastiskt gott recept på en jättegod matpaj.
Den är inte helt fel och den är så enkel att göra.

Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på. Här kommer receptet och jag tror ni kommer gilla den 🙂

Nattas Kassler & Broccoli Paj

Ingredienser

Botten

125 g smält smör
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten
1 krm salt

Fyllning

500 g kassler
200 g broccoli
2,5 dl matgrädde
3 ägg
Kockens Pepparmix
Salt
Basilika

Garnering

1 halv påse ‘Gratäng’ Riven ost
Basilika/Timjan

Du gör såhär

1. Sätt på ugnen, 200 grader.
Smält smöret i en kastrull eller mikron. Låt det ej koka.
Blanda i en bunke mjöl, vatten och salt.
Tillsätt det smälta smöret och rör om till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform och räffla kanterna med en gaffel och stick hål med gaffeln i bottnen av degen.
In i kylen 30 min.

2. Medans pajen är i kylen kan du börja med att koka upp broccolin i lättsaltat vatten. När den är färdigkokad häller du över det i en sil tills allt vatten är avrunnet.
Skär kasslern i bitar.
Innan pajen i kylen är klar kan du göra äggfyllningen.
Blanda ihop ägg, matgrädden och pepparmixen.

Ta ut pajen från kylen och sätt in den i ugnen i 10 min för att förgräddas.

3. När pajen har förgräddats färdigt sätter du i kasslern du hackat och broccolin.
Häll över äggblandningen och häll i lite basilika och salt.
På med gratängosten och lite basilika som dekor.

In i mitten av ugnen i 30 min på 200 grader.

4. När pajen är klar så serverar du den med en god färsk grönsallad!

Tips: Det går att använda bacon istället för kassler eller falukorv/chorizo korv.