En seg, mjuk & underbar jordgubbsfocaccia med pudrat florsocker ovanpå.. doftade ljuvligt.. En söt variant av focaccia helt enkelt 😍

Jag försöker verkligen komma igång nu igen med bloggandet trots att jag har två barn nu(trodde aldrig de skulle ske igen med att blogga, men de funkar haha, om man vill såklart), och glad känner jag mig att jag har börjat igen för de är sjukt kul att lägga ut olika recept och blogga, jag trivs här inne i mitt lilla ‘kryp-in’ och det är kul att kunna dela med sig av saker man gör till andra, men jag gör det mest för mig själv och för att de är en hobby jag har. Man följer ju själv olika bloggar hela tiden och dom delar med sig av sin vardag, varför kan inte jag göra de också tänker jag 😄.

Nåväl, detta är en kaka jag gjorde igår kväll för vi fick lite spontana gäster, hade även precis handlat hem en ask jordgubbar, så jag kunde slänga ihop en kaka å den gick verkligen på 5 min att fixa, och nej, det är inte 5 min som en snabb kvart, utan det gick verkligen 5 minuter sen var kakan i ugnen – å vet ni vad? Den blev och är och var SVIIINGOOOD!

Receptet på kakan är precis som en sockerkakssmet bara att man raderat hälften av ingredienserna till endast 4, och jordgubbarna man pillar ner är som en focaccia – men en söt variant av focaccia, å så blev den så himmelskt god!! 😍

Jag älskar såna recept som är superenkla, har några ingredienser, ingen jästid och att de inte ska vara så omständiga att göra, speciellt när man ska bjuda på fika snabbt inom en halvtimme- timme, då är denna kakan perfekt att göra😃 Här kommer receptet!

Nattas Jordgubbsfocaccia

Ingredienser

1 ägg

1 1/2 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

50 g smält smör (ej margarin)

Garnering

10-15 st jordgubbar

Florsocker

1. Börja med att sätta på ugnen, 175 grader. Vispa ihop ägget och sockret tills det är vitt och poröst (luftigt). Häll sedan i mjölet och det smälta smöret och blanda om till en jämn smet  .

2. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll sedan i smeten i formen.

3. Tvätta av jordgubbarna och dela dom i halvor eller sätt i dom hela. Jag delade jordgubbarna på hälften och tryckte i dom i smeten.

Nattas Jordgubbslängd

Nattas Jordgubbsfocaccia

4. Sen sätter du in kakan i ugnen i 35-40 min. Jag tog ut den när de hade gått 37 minuter. Då var den alldeles perfekt – inte för torr och inte för lös, (för att testa om degen är färdig så stick ner en trätandpetare, fastnar degen på så är den inte klar men är den nästan torr så är det perfekt). Otroligt god och seg kaka med jordgubbar! Pudra florsocker över kakan. Ät den helst varm. Godast så! 😋😋

Nattas Jordgubbslängd

Nattas Jordgubbsfocaccia

Nattas Jordgubbslängd

Nattas Jordgubbsfocaccia

Nattas Jordgubbslängd

Nattas Jordgubbsfocaccia

LJUVLIGT GOD!

Ni får gärna kommentera vad ni tycker om receptet och dela gärna vidare 🙂

Ha en bra dag!