Hej!

Hoppas att ni har haft en bra och mysig lördagsmorgon och dag hittills..
Jag har varit ute i kylan och snön med familjen och sen kommit hem och städat hemmet från vått till torrt.
Vi ska snart vidare till några vänner men tänkte ge er ett recept på ett par enkla men jättegoda spröda chokladsnitt som man kan bjuda på när man får oväntat besök, filmsnacks eller bara något till kaffet?

Dom här små spröda kakorna går så snabbt att slänga ihop och dom är mycket goda!

Receptet hittar ni är nedanför.

Hoppas ni får en bra lördagkväll  😀

Ingredienser

Ugn: 200 grader

Kaksmet

200 g smält smör
5 dl mjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao

Garnering

1 ägg
Pärlsocker
Strössel (valfritt)

Du gör såhär

1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.

2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Häll i smöret och knåda ihop till en mjuk deg.

3. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Rulla längder av smeten och lägg 4 längder på plåten.
Platta till lite.

4. Vispa upp ett ägg och pensla på kaksmeten.
Strössla över pärlsocker.
In i ugnen 15 minuter.

5. Ta ut plåten och skär genast fina snitt på snedden medans kakorna är varma.
Jag valde att strössla över lite rosa strössel medans kakorna var varma så de fastna bättre.

Tips: Om smeten skulle bli smulig medans du knådar den mjuk tillsätt bara lite vatten.