Hej!

Idag Ă€r det tydligen morotens dag, visste inte den hade en egen dag 😉 haha!

Vad passar inte bÀttre Àn en underbart god morotskaka som absolut inte Àr torr och trÄkig utan jÀttekrÀmig och saftig ?! Ähh de bara vattnas i min mun nÀr jag tÀnker pÄ den jag brukar göra för den blir sÄ himla saftig och god, och den goda vita fyllningen.. GAAAH!!

Jag brukar Àven ha i lite valnötter i smeten , extra gott!

HÀr kommer mitt recept pÄ

Morotskaka

6 dl rivna morötter

2,5 dl rapsolja

4 st Àgg

4 dl vetemjöl

4 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bikarbonat

2 tsk mald kanel

2 tsk bakpulver

2 -3 dl valnötter

FYLLNING

60 g smör

200 g Philadelphia ost

3 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 droppe fÀrsk citron/lime saft

  1. SÀtt pÄ ugnen pÄ 175 grader. Smörj och bröa en rektangulÀr bakform. Riv morötterna.
  2. Vispa Àgg och socker poröst (vitt och fluffigt). Blanda ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel och blanda ner i smeten. I med morötterna, oljan och valnötterna. Blanda till en jÀmn smet.
  3. HÀll över smeten i formen och in i ugnen i 30-40 min. HÄll koll sÄ den inte blir brÀnd.
  4. Blanda ihop fyllningen och lÄt det stÄ kallt tills kakan svalnat.

 

Morotskaka

Morotskaka