Valnötspaj

Ugn: 175 grader

Tid: 35-40 min

Ingredienser

125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk kallt vatten

FYLLNING

125 gram smör

3 dl ljus sirap

1 1/2 dl ljust muscovadosocker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g valnötter

Du gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Häll i mjöl i en bunke och skär smöret i kuber o lägg i bunken.
Häll sen ner vatten och salt.
Arbeta ihop till en deg och sen tryck ut det i din springform.
Grädda den i 10 min i ugnen.

2. Lägg i smör i en kastrull tillsammans med sirap, socker, mjöl och salt.
Rör om med en visp och låt det sjuda vilket innebär att det bara ska bubbla på svag värme , alltså inte koka.
När de sjudit ett par minuter ska du ta av kastrullen och hälla i resterande, ägg, vaniljsocker och valnötterna. Blanda och häll i pajformen

3. Ställ in kakan i ugnen i 175 grader i 35-40 min.
Ta ut den och låt den bli helt kall innan den ska serveras.

 

Lycka till!

Tips: Medans jag vispade grädden till kakan så klickade jag i några klickar vaniljglass, det belv så så gott. Ett gott tips till er som vill ha någonting extra till pajen!