Hej!

Hoppas att ni har haft en riktigt bra helg.

Vi har haft en bra helg också men även tagit det lugnt, och hunnit med att baka lite  😉

Igår var vi hos ett par väldigt nära vänner till oss, nästan som vår x-föräldrar, och det var så mysigt. Det är alltid så mysigt när man kommer dit till dom, man snackar om allt och livet, man äter gott och bara njuter av kvällen.
Det är så skönt ibland när man får unna sig sånt, och att kunna ha så nära vänner som man kan prata om allt med, underbart!  🙂

Jag gjorde en kaka igår som jag tog med mig till dom vi var hos, och det är verkligen inte vilken kaka som helst. Jag trodde faktiskt att den inte alls skulle bli speciellt god och den gav mig inga höga förväntningar när den var klar.

MEN…

Idag var den så otroligt god. Den är jättejättegod och smakar exakt som vad det är i den..

KEXCHOKLADPAJ!

Alltså, ni måste verkligen testa göra denna nästa gång ni är sugna på någonting eller helst dagen innan den ska ätas, för att den är så fantastiskt god dagen efter man gjort den.
Den har fått stå till sig i kylen över natten, kexchokladen har lagt sig riktigt ordentligt i pajen och den smakar verkligen himmelskt.

En riktig höjdare!!

Nu ska jag sluta prata om hur god den är, nu ska ni få göra den själva också!
Här kommer receptet  😀

Ingredienser

Botten

5 st kexchoklad (55 g)
50 g smör

Garnering

 1 Marabou Mjölkchoklad
 4 msk grädde
 1 tsk vaniljsocker
 3 äggulor

Du gör såhär

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
Mixa dina kexchokladkakor i en mixer tills de blir små smulor. Häll över det i en bunke.
Sen smälter du smöret i en kastrull, låt det ej koka.
När smöret har smält häller du i det i kexchokladkrosset.

2. Smörj en pajform med smör, rikligt, annars blir det lite svårt att få upp kakan sen när man ska äta den.
(Jag gjorde felet att ta för lite smör i formen, men de vet jag till nästa gång)

Häll i kexchokladsmeten i pajformen, tryck ut degen och forma längs kanterna.
In i ugnen i 8 minuter.

3. Smält mjölkchokladen antingen i ett vattenbad eller i mikron och bred på chokladen på kakan.
(Jag själv föredrar endast smält choklad på kakan utan grädde,vaniljsocker och äggulorna för jag tycker att det blir för sött för mig, men det väljer ni själva).
Tillsätt grädde, vaniljsocker och äggulorna.
Blanda ihop och häll över kakan när den svalnat lite.

4. Ställ kakan i kylen i minst 4 timmar – gärna till dagen efter så blir den så otroligt god att äta!

Tips: Servera gärna med en klick vispad grädde eller vaniljglass.