Hej hej! 

Här kommer ett jättegott recept med Kanel och vaniljbullar. Jag snålade med fyllningen i vaniljbullarna så gör inte det 😜 

Räcker till ca 40 bullar

  • 150 g smält smör, fingervarmt 
  • 50 g jäst 
  • 5 dl mjölk 
  • 0,5 dl socker 
  • 1 tsk salt 
  • 15-16 dl vetemjöl (för mig räckte det med 14 dl) 

Fyllning: med kanel 

  • 150 g smör 
  • 1 msk kanel 
  • 1 dl socker 

Fyllning: med vanilj 

  • 150 g smör 
  • 1 msk vaniljsocker 
  • 1 dl socker

Garnering : ägg och pärlsocker, jag hade även mandelflarn

  1. Smält smöret med mjölken till fingervarmt (37 grader).
  2. Blanda ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. 
  3. Blanda i salt, socker, mjöl och arbeta ihop till en deg 
  4. Låt jäsa i 30 min under bakduk. 

(Du kan förbereda dina fyllningar nu och sätt på ugnen på 250 grader) 

  1. När bulldegen jäst färdigt så mjöla ett bakbord och dela degen i två halvor, kavla ut och bred på dina smörkrämer. 
  2. Skär ut bullarna och lägg i formar och låt de jäsa ytterligare 30 min. 
  3. Pensla bullarna med ägg och pärlsocker efter 30 min, in i ugnen i 250 grader i 8-10 min. Håll ett öga 😜 

Ät och njut med ett glas kall mjölk! 😀