Svenska jordgubbar. Juni. Skolavslutningar och student pip i hela stan. Vad passar inte bättre för en sån säsong att göra en jordgubbstårta? 

Mums! 

Jag gjorde en idag. Snabbt och enkelt faktiskt. Allt som allt tog kanske 1,5 h. Med gräddning i ugnen till dekor och fylla tårtan. 

Här kommer receptet på min jordgubbstårta🍓🍓🍓 

24 cm , 12 bitar 

  • 5 ägg 
  • 3 dl socker 
  • 1 1/2 dl mjöl 
  • 1 1/2 dl potatismjöl 
  • 2-3 tsk bakpulver 
  • 1-2 tsk vaniljpulver 

Fyllning 

  • 3 dl grädde 
  • En halv ask skurna jordgubbar i små bitar 
  • 1 påse vaniljpulver (Marsan) 
  • 2-3 dl mjölk 
  • 3 dl grädde runt om tårtan(dekor)
  1. Vispa ihop äggen och sockret poröst. Blanda sedan i resterande ingredienser i smeten och blanda väl. 
  2. Smöra en springform på 24 cm. Häll över smeten och in i ugnen i 175 grader, 30 min. 
  3. Förbered fyllningarna. 
  4. Skär jordgubbarna till små tärningar och vispa grädden. Sen häller du i jordgubbarna i grädden och blandar. 
  5. Vanilj/marsan krämen följ de som står på förpackningen. 
  6. Fyll tårtan med fyllningarna och bred på vispad grädde runt om och dekorera som du vill.