Heej!

Nu var det sååå längesen sist jag bloggade. Det har varit både det ena och andra som gjort jag inte suttit vid bloggen alls men nu ska jag försöka ta igen mig. Det har varit sjukdomar och andra saker som gjort att det inte blivit så mycket bakning heller för den delen.

Men men. Nu har jag piggat på mig lite och ska ge er ett supergott recept på en god Halloncheesecake. Mums!!

En favorit av mina cheesecakes.

Den är så god och extra god om man har den kallt kallt lääänge i kylen, gärna 8 timmar eller mer.

Här kommer receptet!

Halloncheesecake

Halloncheesecake

 

 

Halloncheesecake

Halloncheesecake

 

IMG_4259

Ingrediens

Du behöver

 350 g krossade digestivekex
 170 g smält smör
 600 g philadelphia
 2,5 dl kesella
 1 dl vispgrädde
 3 ägg
 2 tsk vaniljsocker
 1 dl maizena
 200 g vit marabou choklad, smält
 1-1,5 paket frysta hallon

Du gör såhär

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
Krossa kexen smått och smält smöret i en skål i mikro eller i kastrull. Blanda ner i kexen och tryck ut det i en springform, 22-24 cm.

Sätt in formen 10 min i ugnen. Ta sedan ut den.

Höj nu temperaturen till 200 grader.

2. Vispa ihop philadelphiakrämen och kesellan tillsammans. Vispa ca 5 min så det blir riktigt krämigt. Blanda ner resterande ingredienser, grädde, ägg, vaniljsocker, maizena, vit choklad och sist hallonen.

3. Häll i smeten i formen och in i ugnen i 40 min. Den ska gräddas i 30 min sen ska den stå kvar ytterliggare 30 min. Ta sedan ut kakan och in i kylen i 6-8 timmar eller mer.

4. Servera kakan med glassgrädde. Vispa lite vaniljglass ihop med vispad grädde. Njut med en kopp kaffe till!