Hallåå!

Hoppas ni haft en mysig dag! Själv har jag inte tagit mig ut i det fina vårvädret idag..jag vad för trött idag. På morgonen kom en mammakompis oxå, vi åt frukost o barnen lekte ihopa o vi satt ba o snackade mellan kaffekoppen o blöjbytena😂 Inte lätt när man har småungar.. men mysigt är det ju såklart!

Idag var det dag 3 också på matkasse middagen.. idag blev det Grönsakssoppa med bacon & klimp. Det låter kanske inte som det mest aptitligaste med “klimp”.. jag själv tyckte inte att det lät så jättegott, men man vet ju aldrig förrän man smakar, eller hur? 😜

Men klimp var inte äckligt faktiskt – det får 3 av 5 klimpar i betyg av mig 😂 Konsistensen är lite speciell, det är som kokt bröd typ i bitar fast med kryddor i typ.. eller degklumpar för att förstå det lättare, hm, ja, låter inte så gott men inte helt dumt i denna soppan faktiskt haha!

Dock när vi var i nya Zeeland så är deras eller landets rätt just Klimpsoppa o då består det typ bara av “degklumpar” i buljong..😜

Jaja, här kommer receptet på dagens middag

Grönsakssoppa med bacon & klimp

Ingredienser

KLIMP

Mjölk, 1,5 dl

Vetemjöl, 2,25 dl

Salt, 1 krm

Torkad Persilja, 1 msk

SOPPAN

Morot, 200 g

Kålrot, 200 g

Rotselleri, 200 g

Potatis, 200 g

Purjolök, 0,5 st

Matolja, 2 msk

Vatten, 1,5 liter

Japansk soja, 1,5 tsk

Lagerblad, 2 st

Salt o Peppar

TOPPING

Bacon, 140 g (ett paket)

Färsk persilja

1. Till klimpsmeten, blanda mjölk,mjöl, salt och persilja till en slät smet.

2. Skala och tärna rotsakerna och skiva purjolöken. Fräs lätt i olja.

3. Slå på vatten, soja, och lagerblad. Låt det sjuda i 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Strimla bacon i små små bitar och stek dom. Lägg dom på hushållspapper för att sen lägga dom i soppan när den är klar. Hacka persiljan och även den ska du tillsätta sen i soppan, som topping.

5. Skeda försiktigt ner klimp med en sked de sista 5 minuterna av koktiden på soppan.

Grönsakssoppa med bacon & klimp

Grönsakssoppa med bacon & klimp

TIPS!: När ni ska skeda ner klimpsmeten, spola en sked med under hett vatten innan ni skedar upp smeten och lägg ner skeden under ytan i soppan, så lossnar smeten lätt. Se till också att skeden är ren mellan varje klimp.

Smaklig måltid!