Hej!

Jag testade göra dessa små dammsugare fast med en helt annan kombination.
Jag gjorde dammsugare med chokladbollsmet & nutella i. Det blev så gott!!

Nutella gör så att den blir extra krämig i smeten och sen min chokladbollsmet jag brukar göra till chokladbollar, gjorde jag o la i denna istället. Jättegott!

Jag hade inte i arraksessens denna gången men skulle jag haft det så hade de blivit jättegott de också, då blir det ju äkta punschrullar också 😉

Här kommer receptet på mina dammsugare.

Dammsugare med Nutella

Ingredienser

3 dl havregryn

1 dl socker

100 g smör

2 msk kakao

1 dl Nutella

2 tsk vaniljsocker

2 msk starkt kaffe

Några droppar arraksessens

Garnering

2 rullar marsipan

(de vanliga färdiga marsipantårtlocken går lika bra)

100-200 g mörk blockchoklad

(Blockchoklad därför att den blir mycket lösare i konsistensen och är därför lättare att använda sig av och den rinner av lättare, till skillnad från vanlig choklad som blir lite tjockare när man smälter den)

1. Blanda ihop alla torra ingredienser med smöret med en elvisp eller något annat redskap du föredrar. Häll sist i Nutella och blanda ihop de till en jämn smet. Nu kan du hälla i dina arraksdroppar om du vill ha några, det blir lika gott!

2. Ta fram ett stort bakplåtspapper, dela degen i tre delar och sen rulla eller tryck/forma till längder. Denna degen är inte lika formbar som vanlig dammsugardeg, så kan bli lite kladdigare, men va gör de, det ska väl kännas att man bakar 😉

Forma en längd i taget, forma runt med pappret runt längden och klipp längs kanten så de kan stelna i frysen. Gör likadant med de andra två degarna.

3. In med degarna i frysen i 30 min.

Dammsugare

Dammsugare

 4. När de gått 30 min så tar du ut dom och tar fram din marsipan. Rulla ut marsipanlocket på bänken och öppna en av chokladlängderna. Lägg chokladlängden på marsipanlocket med lite rum för att kunna vända över den första marsipansidan över längden. Såhär kanske..

Dammsugare

Dammsugare

5. När du rullat över marsipanen över längden så ska du skära ut dina små dammsugare.

Dammsugare

Dammsugare

Nu fick jag tyvärr ingen bild med på när jag skar ut de i små bitar.

6. Smält din choklad i vattenbad eller mikro, vad du föredrar, men jag gjorde över vattenbad för den håller sig längre varm och smält tycker jag.

Nu doppar du dina små dammsugare med sidorna i chokladen. Lägg upp dom på ett bakplåtspapper på en tallrik eller skärbräda som underlag, så blir det lätt sen att ställa in dom i kylen så chokladen stelnar lite.

Dammsugare

Dammsugare

Dammsugare

Dammsugare

Dammsugare

Dammsugare

Dammsugare

Dammsugare

 

Hoppas ni gilla mitt recept! Kommentera gärna i kommentarsfältet och dela vidare 🙂

Ha det så bra 💗