Hallå Hallå

Jag vet inte i hur många dagar jag varit såå sugen på ett par riktigt goda kokosbollar.
Det är verkligen ingen märkvärdig kaka men så goda!
Det brukar kunna räcka för att stilla ett sötsug.


Men vet ni vad?! Jag tog mitt kokosbolls recept och tänkte, mums vad gott om man kunde skapa sig ett par Delicatobollar.. hade ju inte varit fel liksom 😉

Åh vet ni vad, jag gjorde det å det blev tom lika gott! Inte lika gott kanske men nästan lika goda iaf, jag tycker iaf dom blev jättegoda.. hemmagjorda Mjölkchokladbollar.
MUMS ASSÅ!!!

Dessa chokladbollar kommer ta er till himlen..

Godaste chokladbollarna hittills och jag lovar att ni kommer att föräta er på dom.
Här kommer receptet på mina alldeles egna chokladbollar

Chokladbollar med Mjölkchoklad

Ingredienser

Chokladsmet

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl florsocker

2 msk kaffe

4 dl havregryn

2 tsk kakao

1 msk vaniljsocker

20 g smält Marabou Mjölkchoklad

Topping

170 g smält Marabou Mjölkchoklad

Kokosflingor

1. Smöret ska vara rumsvarmt innan du börjar.
Så medans du väntar på smöret så kan du ta fram din mixer och mixa ihop 4 dl havregryn till en småsmulig massa.
När havregrynen är mixade så klickar du i smöret i din kitchen aid eller i en bunke om du använder elvisp.

 

2. Nu ska du hälla i florsockret i smöret, jag använde mig av en liten sil som du ser på bilden. Det är för att jag ogillar när de blir klumpar av florsockret när man vispar det tillsammans med smöret.
Så istället blir det en slät och fin smet med hjälp av silen..

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

 

3. Häll ner 2 msk varmt kaffe i smörsmeten.
Vispa tills allting är blandat.
Nu kan du hälla ner resterande, alltså kakao, vaniljsocker, havregrynen och den smälta Marabou chokladen i smeten.
Vispa tills allting är genomblandat (men vispa gärna inte överdrivet mycket för då kan smeten bli för hård).
Ställ in smeten i kylen i 30 min.

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

 

4. När chokladsmeten är färdig tar du ut den ur kylen. Ta fram ett fat eller en form för att börja göra dina chokladbollar.
Du formar de som kokostoppar ungefär, du rullar de lite sen sätter du chokladbollen på faten och formar som en topp med lite känsla som en chokladboll.. Aa de fixar du 😉

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Sen när du rullat/format alla dina chokladbollar ska de in i kylen på samma plats igen i 30 min.
Under tiden kan du förbereda och smälta chokladen och hälla upp kokoset i en skål.

 

5. När de 30 min är klara tar du ut dina chokladbollar. Nu tar du en mini gaffel och trycker in den i botten av chokladbollen så du kan doppa den i chokladen (det är lite samma stuk som Cake Pops ).
Doppa den i choklad och snurra runt kokos över din chokladboll. Sen sätter du den på fatet eller vad du vill förvara chokladbollar.
Låt stå kylt 15 min innan servering så chokladen hårdnar lite. Lycka till!

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

Mjölkchokladbollar

 Tips: Du kan ha pärlsocker istället för kokosflingor!