Hej!

Hoppas ni haft en mysig helg.

I helgen hade vi mysiga vänner över så jag gjorde denna kakan som jag ska ge er receptet på nu.

Kakan passar perfekt till dig som älskar kokos eller bountychoklad som finns att köpa i vilken butik du vill. Den smakar som en kokosboll fast med en krämig kokosfyllning. Jättegott! 

Bountykaka

Ingredienser: 

150 g smör

3 dl socker

3 ägg

1 dl kakao

1 krm salt

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

Kokosfyllning: 

200 g kokosflingor

1 burk kondenserad sötad mjölk

Garnering:

200 g mörk blockchoklad, 55%

2 tsk rapsolja

1 dl kokosflingor

Gör såhär

1.Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda resterande ingredienser i en skål och häll över det smälta smöret. Blanda tills det är en jämn fin smet.

2. Smöra och bröa en springform, har du inte ströbröd går det lika bra med vetemjöl, det brukar jag alltid använda istället för ströbröd.

3. In i ugnen i 26-30 min (jag hade min kaka i 27 min och den blev inte så kladdig men kan va beroende på ugn också, mina grader stämde kanske inte helt som varmluftsugn tex, men men, man får provsticka så har man mer koll nästa gång 😉

Kokosfyllning: 

  1. Blanda kokosflingor och den sötade mjölken tillsammans i en skål. Lägg smeten över kakan när kakan är sval.
  2. Blanda den smälta chokladen och bred jämnt över kokosfyllningen. Ställ in kakan i kylen i ca 3-4 timmar tills chokladen har stelnat.

Bountykaka