Hej på er!

I helgen hade jag en underbar liten mysig babyshower för min kära vän som väntar sin lilla bebis. Jag lyckades äntligen överaska henne med en babyshower utan att hon förstod vad som var på gång, det blev verkligen så mysigt!

Eftersom det var babyshower och blått så gjorde jag dessa marängbomber.
Blå maränger med citronsmak. Mmh säger jag bara!
Jag tror jag har fått en egen ny favorit att baka – Maränger!
Maränger är så kul att göra för man kan ha massa olika smaker, tillsatser, färger och former.
Dom blev så goda, härligt sega och för att inte tala om citronsmaken…

Här kommer receptet:

Ingredienser

Ugn: 130 grader

Tid: 40 – 60 min i ugnen

4 äggvitor
3 dl socker
1 msk pressad citron
Karamellfärg Blå/Röd/Gul/Grön

Du gör såhär

Sätt på ugnen på 130 grader.

Börja dela upp äggvitor och äggulor för sig, men det är äggvitorna du ska använda.
När du delat upp äggvitorna så häller du dom i den skålen du ska vispa i.
Häll i sockret i äggvitorna, tillsammans med den pressade citronsaften.
Låt smeten vispas tills den är alldeles snövit och hård. Du ska alltså kunna hålla skålen ovanför huvudet utan att det rinner eller rör sig det minsta.
Då har du lyckats med en perfekt marängsmet.

Förbered en ugnsplåt med bakpapper.

Nu kan du ta fram två stora skedar.
Klicka i av vald karamellfärg i din marängsmet, och nu kommer vi till det viktigaste, vispa inte in färgen.

Du ska bara röra om karamellfärgen 2-3 gånger MAX, inte mer. Annars blir det inte dessa marmoreringar i marängsmeten, det är det som blir så snyggt!

Sen klickar du ut med två skedar så stora maränger du vill ha på bakplåten.

In i ugnen i 40 – 60 min beroende på hur sega du vill ha dom.
Jag tog ut mina efter 45 min, då blev de härligt sega inuti och krispig yta, precis som jag ville ha dom.

Lycka till!

Tips:

Du kan använda dig av en spritspåse också istället för två skedar när du ska klicka ut marängerna på plåten. Det gör du precis som du vill!